flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Другому апеляційному адміністративному суді відбулась презентація Звіту Проекту «Право-Justice» з моніторингу адміністративного судочинства в Україні.

18 лютого 2020, 17:21

 

 

18 лютого 2020 року в приміщенні Другого апеляційного адміністративного суду проведено презентацію Звіту з Моніторингу адміністративного судочинства в Україні за результатами дослідження, що проводилось у 2019 році міжнародними та національними експертами Проекту Європейського Союзу «Право-Justice».

 

До участі у заході долучились понад 40 осіб, зокрема судді та працівники апеляційного та окружного адміністративних судів, науковці, експерти, медіатори, адвокати та представники органів державної влади.

 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Другого апеляційного адміністративного суду Бершов Г.Є., розповівши про важливість проведення досліджень з питань дискреції органів державної влади та ефективності адміністративних проваджень, доступності та справедливості адміністративного судочинства, врегулювання спорів та медіації, виконання судових рішень.

    

Презентацію звіту розпочала операційний менеджер Проекту ЄС «Право-Justice» Інна Ліньова. Моніторинговий звіт законодавства представив державний експерт у сфері судоустрою та судочинства Міністерства юстиції України Володимир Чабан. Про моніторинг адміністративного судочинства в Україні розповів національний експерт Проекту Семен Кравцов. З питання дискреції органів державної влади та ефективності адміністративних досліджень в Україні виступили суддя фінансової палати Вищого адміністративного суду Польщі, доктор юридичних наук та міжнародний експерт Бартош Войцеховські, державний експерт у сфері судоустрою та судочинства Міністерства юстиції України Владислав Міфтахутдінов а також суддя Харківського окружного адміністративного суду Олексій Котеньов. Про межі судового перегляду в адміністративних спорах розповів міжнародний експерт Проекту Катілін Попов. Тему доступності та справедливості адміністративного судочинства, врегулювання спорів, медіацію та виконання судових рішень висвітлили суддя Суду справедливості ЄС Віргіліус Валанчіус, національний експерт Проекту Роман Чумак, а також інші експерти.

Після презентації було підведено підсумки та обговорення актуальності подальшого проведення подібних досліджень. Учасники зустрічі отримали друковані версії звіту.