flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Другому апеляційному адміністративному суді

12 грудня 2019, 11:31

        5 грудня 2019 року Другим апеляційним адміністративним судом з метою підвищення загального рівня обізнаності, правової культури молоді, розвитку світогляду та формування поваги й довіри до судової системи проведено для студентів Харківського університету та його коледжу відкриту екскурсію приміщенням суду для ознайомлення з організацією внутрішньої роботи суду. Майбутніх юристів супроводжували викладачка кафедри Цивільно-правових дисциплін та правового забезпечення підприємницької діяльності Лагута В.О. та завідувачка кафедри Бондар Н.П.

 

          Зустріч з майбутніми правниками провів голова суду Бершов Г.Є. разом із суддею-спікером Бегунц А.О.,  розповівши про кількість та особливості справ, що розглядаються,  загальну завантаженість суддів та окреслив завдання і принципи процесу здійснення правосуддя при розгляді публічних спорів. 

 

        Начальник відділу по забезпеченню роботи керівництва та звернень громадян Мельник І.В. розповіла про історію становлення адміністративної юстиції, основні символи судової системи та продемонструвала фотослайди із зображенням мантій суддів України та різних країн світу.

        Заступник керівника апарату суду Янчевський І.Г. детально розповів про порядок ведення діловодства суду, надходження справ, їх реєстрацію та подальші дії, необхідні для розгляду справи. Також він розповів цікаві подробиці будівництва приміщення суду та його архітектурні особливості.

            Знайомство з безпосередньою роботою суду розпочалось із канцелярії суду, де начальник відділу документального забезпечення Черкова Н.М. розповіла про загальний порядок реєстрації та оформлення судових справ та кореспонденції. Після чого студентам було продемонстровано всі етапи реєстрації справ, що надійшли до розгляду та їх подальший рух до винесення рішення.

 

           У відділі судової статистики та узагальнення судової практики начальник відділу Пасечнік О.В. розповіла про особливості роботи відділу статистики, важливість та необхідність узагальнення судових рішень та внесення пропозицій для вдосконалення діючого законодавства.

             В завершення екскурсії гості прийняли участь у відкритих судових засіданнях під час розгляду справ, в перерві між якими мали можливість сфотографуватись в залі судових засідань, зайнявши місця колегії суддів.

           За підсумками заходу гості подякували за проведене для них знайомство із судом, з’ясували можливість проходження практики та порядок подання заявок на зайняття вакантних посад до судових органів.