flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ та громадян! Повідомлення суду про розгляд резонансної справи за позовом Рассохи О.В.

11 квітня 2019, 14:46

10 квітня 2019 року в інтернет-виданні «АТН» оприлюднено статтю «ПОДОЗРЕВАЕМЫЙ В ЖЕСТОКОМ ИЗБИЕНИИ ЛЮДЕЙ В МЕТРО ПОЛИЦЕЙСКИЙ ВЕРНЕТСЯ НА РАБОТУ» (мовою оригіналу) та на YouTube-каналі «АТН Харьков» розміщено відео-коментар «Суд восстановил в должности полицейского подозреваемого в избиении людей в "подземке"-10.04.19»(мовою оригіналу).

У статті, зокрема, зазначено: «Cегодня в Харьковском окружном административном суде состоялось слушание о возобновлении на службе в полиции Олега Рассохи, который по данным следствия, вместе с коллегами на станции метро «Южный вокзал» по сомнительным предлогами задерживал людей и отводил в комнату полиции. В ней правоохранители у задержанных требовали деньги, а если те отказывались платить - жестоко избивали.

Жертвами полицейских обычно становились иностранцы или малообеспеченные люди.

Издевательства над ними смогли прекратить только после проведения спецоперации, во время которой прокуратура совместно с управлением внутренней безопасности Нацполиции задержала подозреваемых именно в момент получения денег. Несмотря на то, что слушания по уголовному делу в отношении группы полицейских все еще продолжаются, один из них уже подал апелляционную жалобу в суд.

Главное управление полиции в Харьковской области в очередной раз обратило внимание на невозможность рассмотрения апелляции, пока не завершилось рассмотрение уголовного производства.

И все же, несмотря на просьбу ответчика оставить апелляционную жалобу без удовлетворения, а решение суда первой инстанции - без изменений, судья восстановил в должности полицейского Рассоху.» (мовою оригіналу).

Другий апеляційний адміністративний суд наголошує, що вказана інформація не відповідає дійсності, і закликає представників ЗМІ, які розповсюдили таку інформацію, спростувати її та не поширювати в майбутньому.

Звертаємо увагу громадян та ЗМІ, що 10 квітня 2019 року Другий апеляційний адміністративний суд у відкритому судовому засіданні розглянув апеляційну скаргу Рассохи Олега Віталійовича на ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 05 лютого 2019 року по справі № 520/9937/18, якою задоволено клопотання про зупинення провадження по адміністративній справі за позовом Рассохи Олега Віталійовича до Головного управління Національної поліції в Харківській області про поновлення на посаді.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів під головуванням судді Чалого І.С., постановила: апеляційну скаргу Рассохи Олега Віталійовича задовольнити. Ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 05 лютого 2019 року про зупинення провадження у справі скасувати. Направити справу №520/9937/18 для продовження розгляду до суду першої інстанції.

З повним текстом постанови, який буде виготовлено 15 квітня 2019 року, та обґрунтуванням позиції Другого апеляційного адміністративного суду можна ознайомитися після виготовлення та підписання повного тексту в порядку статті 250 Кодексу адміністративного судочинства України в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Також, Другий апеляційний адміністративний суд наголошує, що ЗМІ, які поширили недостовірну інформацію, навіть з посиланням на інше першоджерело такої інформації, мають обов’язок, відповідно до вимог Кодексу етики українського журналіста (затверджено на пленумі Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та рішенням Комітету Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ)), самостійно спростувати або в інший спосіб виправити недостовірну інформацію, що була ними поширена.

 

За повідомленням прес-служби суду.