flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! Оголошення щодо роботи суду

21 травня 2024, 11:52

Шановні учасники судового процесу! 

       Харківська міська територіальна громада входить до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією затвердженого Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 (зі змінами).

     В умовах проведення бойових дій на території Харківського регіону, у зв'язку з ракетними обстрілами, постійним оповіщенням сигналу «повітряної тривоги», що можуть тривати декілька годин впродовж усього робочого часу суду, зважаючи на відсутність сховища (захисної споруди цивільного захисту) у суді, організацію процесу відправлення правосуддя значно ускладнено, оскільки питання безпеки є пріоритетним.

     Місто Харків піддається постійним обстрілам, постійне перебування у приміщені Другого апеляційного адміністративного суду становить загрозу безпеці відвідувачів та працівників суду, тому виходячи з поточної безпекової ситуації в регіоні розгляд справ та матеріалів здійснюється за дотриманням умов відсутності загрози життю та здоров’ю учасникам судового процесу, суддям та працівникам суду з урахуванням вимог воєнного часу.

     Наголошуємо, що чинним законодавством України у сфері цивільного захисту передбачений чіткий алгоритм поведінки громадян.

     У разі увімкнення сигналу «Повітряна тривога» або на вимогу працівника Служби судової охорони необхідно:

     Швидко, без паніки залишити приміщення Другого апеляційного адміністративного суду та далі спуститися в бомбосховище (захисну споруду) або інше безпечне місце (укриття).

     Найближча захисна споруда цивільного захисту до приміщення суду є станція метрополітену «Історичний музей».

     На підставі викладеного, пропонується учасникам судового процесу для забезпечення апеляційного перегляду справ:

   За наявності у матеріалах справи всіх необхідних доказів, письмових документів направляти клопотання/заяви про розгляд справи в порядку письмового провадження за наявними матеріалами без участі заявника. Якщо вважаєте, що Ваша позиція може бути додатково обґрунтована, просимо направляти аргументи разом із клопотанням у письмових поясненнях/заявах/клопотаннях.

     Реалізувати право на звернення до суду можливо наступними способами:

  • через підсистему «Електронний суд» ЄСІТС;
  • шляхом направлення документів на офіційну електронну адресу суду – inbox@2aa.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом);
  • засобами поштового зв’язку на адресу: 61604, м. Харків, майдан Театральний, 1;
  • за номером телефону: (057) 700-14-14 – відділ документального забезпечення суду.

 

Дякуємо за розуміння! Бережіть Ваші життя!

Керівництво Другого апеляційного адміністративного суду