flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співчуття у зв’язку зі смертю судді у відставці Ємельянової В.І.

13 квітня 2023, 13:22

З глибоким сумом повідомляємо, що 12 квітня 2023 року на 69-му році пішла з життя Валентина Іванівна Ємельянова, заслужений юрист України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці.

Обірвалося життя людини, яка внесла значний вклад у становлення та розвиток судової гілки влади незалежної України.

Валентина Іванівна народилася 5 грудня 1954 року у м. Ватутіне Звенигородського району Черкаської області.

У 1981 році здобула освіту в Харківському юридичному інституті.

Після навчання до 1982 року працювала стажисткою народного судді Московського районного суду м. Харкова.

У 1982 році обрана народним суддею Червонозаводського районного суду м. Харкова, де пропрацювала до 1992 року.

У 1992-2003 роках - суддя Апеляційного суду Харківської області.

З 2003 року по 2006 рік працювала начальником територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області.

З 2006 року по 2012 рік обіймала посаду судді, голови Харківського апеляційного адміністративного суду.

У 2012 році стала суддею Вищого адміністративного суду України, а у 2016 році припинала повноваження судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з виходом у відставку.

За час діяльності Валентина Іванівна нагороджена почесною відзнакою Вищої ради юстиції та голови Вищого адміністративного суду України, а також отримала почесні грамоти Державної судової адміністрації України, Харківської обласної ради, Харківського міського голови, Харківської обласної організації Союзу юристів України. За значний особистий внесок у забезпечення прав і свобод громадян, сумлінне виконання адміністративних повноважень у 2006 році Валентині Ємельяновій присвоєно почесне звання заслуженого юриста України.

Валентина Іванівна була сумлінною і принциповою суддею, яка забезпечувала здійснення правосуддя на професійному рівні понад 30 років. За період своєї кар’єри здобула повагу серед працівників судової системи та громадян завдяки вірності ідеалам справедливості та верховенству права.

Колектив Другого апеляційного адміністративного суду висловлює щирі та глибокі слова співчуття рідним, близьким, друзям та колегам з приводу важкої та непоправної втрати.

Важко знайти слова втіхи, коли з життя йде чудова людина, проте світлі спогади про неї завжди будуть сильнішими за смерть.

Світла пам’ять…