flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу!

13 лютого 2023, 14:10

Шановні учасники судового процесу!

 

Повідомляємо, що в умовах воєнного стану Другий апеляційний адміністративний суд продовжує здійснювати правосуддя в межах повноважень, відповідно до своєї юрисдикції та в спосіб, визначений Конституцією України та законами України, з урахуванням вимог воєнного часу.

Харківська міська територіальна громада входить до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією затвердженого Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309.

У зв’язку з проведення бойових дій у Харківському регіоні, постійним оповіщенням сигналу «повітряної тривоги», перебоями у роботі систем електропостачання та Інтернету, роботу суду та організацію процесу відправлення правосуддя значно ускладнено. З метою недопущення випадків загрози життю та безпеці відвідувачів і працівників суду, тимчасово припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду та обмежено доступ до суду осіб, які не є учасниками судового процесу.

Зважаючи на відсутність сховища (захисної споруди цивільного захисту) у Другому апеляційному адміністративному суді, розгляд справ та матеріалів здійснюється, виходячи з поточної ситуації у регіоні, за дотриманням умов відсутності загрози життю та здоров’ю учасникам судового процесу, суддям та працівникам суду з урахуванням вимог воєнного часу.

На підставі викладеного рекомендовано учасникам судового процесу для забезпечення апеляційного перегляду справ:

За наявності у матеріалах справи всіх необхідних доказів, письмових документів направляти клопотання/заяви про розгляд справи в порядку письмового провадження за наявними матеріалами без участі заявника. Якщо вважаєте, що Ваша позиція може бути додатково обґрунтована, просимо направляти аргументи разом із клопотанням у письмових поясненнях/заявах/клопотаннях.

Також зазначаємо, що через дефіцит бюджетного фінансування на оплату поштових послуг Другий апеляційний адміністративний суд позбавлений можливості відправлення поштової кореспонденції в повному обсязі.

Наголошуємо, що чинним законодавством України у сфері цивільного захисту передбачений чіткий алгоритм поведінки громадян.

У разі увімкнення сигналу «Повітряна тривога» або на вимогу працівника Служби судової охорони необхідно:

Швидко, без паніки залишити приміщення Другого апеляційного адміністративного суду та далі спуститися в бомбосховище (захисну споруду) або інше безпечне місце (укриття).

Найближча захисна споруда цивільного захисту до приміщення суду є станція метрополітену «Історичний музей».

 

Дякую за розуміння! Бережіть Ваші життя!

Керівництво Другого апеляційного адміністративного суду