flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Другому ААС проведено нараду щодо стану організації та здійснення судочинства по Харківському апеляційному адміністративному округу.

11 червня 2021, 14:58

     

       11 червня 2021 року в Другому апеляційному адміністративному суді проведено нараду щодо стану організації та здійснення судочинства судами Харківського апеляційного адміністративного округу у 2020 році та з 1 січня до 31 травня 2021 року.  

      Участь у вказаному заході прийняли голова Другого апеляційного адміністративного суду Бершов Г.Є. заступник голови суду Григоров А.М., голова Харківського окружного адміністративного суду Панченко О.В. та заступники голови суду Спірідонов М.О. та Тітов О.М., голова Сумського окружного адміністративного суду Воловик С.В. та суддя Шаповал М.М., заступник голови Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С.

 

 

                          

       В ході наради голова Другого апеляційного адміністративного суду Бершов Г.Є. доповів про результати роботи суду, статистичні дані здійснення судочинства щодо кількості та стану розгляду справ за адміністративними скаргами, оголосив загальні відомості щодо провадження у справах в порівнянні з минулим періодом, динаміку якості їх розгляду окружними судами за результатами апеляційного розгляду у розрізі кожної із областей. Розповів про заходи, які було вжито для підвищення рівня здійснення судочинства та фактори, що впливають на зміну динаміки показників судової статистики. Більш детально зупинився на конкретних процесуальних моментах і найчастіших порушеннях суддями встановлених вимог, що стосуються застосування судами першої інстанції норм матеріального та процесуального права.

      Доповідь про стан здійснення судочинства з оглядом статистичних даних розпочала голова Харківського окружного адміністративного суду Панченко О.В., та її заступники Спірідонов. М.О. та Тітов О.М.. Продовжив нараду заступник голови Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков. І.С., оголосивши статистичні дані та стан здійснення судочинства по Полтаському окружному адміністративному округу.

     Голова Сумського окружного адміністративного суду Воловик С.В. доповів про стан здійснення судочинства в очолюваному їм суді, після чого було обговорено проблемні питання із застосування законодавства та організації роботи судів.

                          

      Заступник голови Другого апеляційного адміністративного суду Григоров А.М. в рамках надання методичної допомоги судам першої інстанції розповів про проблемні питання та зміни у процесуальному законодавстві,  найчастіші помилки у застосуванні норм матеріального та процесуального права, причини скасування судових рішень, відповів на питання колег.

    Голова Другого апеляційного адміністративного суду Бершов Г.Є. з’ясував, які проблемні питання виникають у колег під час вирішення справ, надав відповідні роз’яснення та рекомендації. За результатами зустрічі було обговорено помилки, допущені в роботі, зроблено відповідні висновки та визначено завдання, що спрямовані на покращення показників роботи у 2021 році та загальний стан правосуддя.