flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Другий апеляційний адміністративний суд припиняє відправку поштової кореспонденції з 28 січня 2021 року

28 січня 2021, 11:20

 

Розпорядженням Керівника апарату Другого апеляційного адміністративного суду № 04-08/5 від 28 січня 2021 року щодо відправки поштової кореспонденції Другим апеляційним адміністративним судом припинено формування та надсилання процесуальних документів засобами поштового зв’язку.

Через відсутність в повному обсязі фінансування на оплату поштових послуг з використанням маркувальної машинки та придбання поштових марок Другий апеляційний адміністративний суд позбавлений можливості відправляти вихідну кореспонденцію, а саме: повістки, судові рішення та інші документи засобами поштового зв’язку.

Додатково роз’яснюємо, що відповідно до ст. 129 КАС України виклик (повідомлення) учасника судового процесу, який не має офіційної електронної адреси за його письмовою заявою, текст повістки надсилається судом електронною поштою, факсимільним повідомленням, телефонограмою на відповідну адресу електронної пошти, номер факсу, телефаксу, телефону, зазначені у відповідній письмовій заяві. Учасник судового процесу повинен негайно за допомогою електронної пошти, факсу, телефону підтвердити суду про отримання тексту повістки. Текст такого підтвердження роздруковується, а телефонне підтвердження приєднується до справи і вважається належним повідомленням про дату, час і місце судового розгляду. В такому випадку повістка вважається врученою з моменту надходження такого підтвердження. Якщо протягом наступного дня, після направлення тексту повістки підтвердження про отримання повістки від учасника судового процесу не надійшло, секретар судового засідання складає про це довідку та повістка вважається врученою з моменту складання такої довідки.

Також звертаємо увагу учасників судового процесу, що всі звернення до суду за допомогою засобів електронного зв’язку повинні бути підписані кваліфікованим електронним підписом, а в разі надсилання  засобами поштового зв’язку або шляхом подачі через канцелярію суду – особисто.