flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу!

27 вересня 2022, 13:47

Харківська міська територіальна громада входить до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Роботу суду та організацію процесу відправлення правосуддя значно ускладнено, оскільки питання безпеки та здоров’я людей є пріоритетним.

У зв’язку з проведення бойових дій у Харківському регіоні, постійним оповіщенням сигналу «повітряної тривоги» про небезпеку авіаційних та артилерійських ударів, перебоями у роботі систем електропостачання та Інтернету, з метою недопущення випадків загрози життю та безпеці відвідувачів і працівників суду, було тимчасово обмежено доступ до приміщень Другого апеляційного адміністративного суду та проведення відкритих судових засідань, в тому числі в режимі відеоконференцзв’язку.

Розгляд адміністративних справ і матеріалів здійснюється в порядку письмового провадження, проте, з метою забезпечення належного доступу громадян до правосуддя постає необхідність у відновленні проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку.

Другий апеляційний адміністративний суд працює в умовах кадрового дефіциту та надмірного навантаження.

Проте, завдяки зусиллям працівників відділу інформаційно-технічного забезпечення відновлено можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку.

Згідно з наказом ДСА №156 проведення засідань в режимі відеоконференцзв’язку будуть відбуватися за допомогою підсистеми відеоконференцзв’язку за посиланням https://vkz.court.gov.ua. У разі виникнення питань щодо роботи підсистеми, реєстрації, тощо радимо звернутись до довідкового центру за посиланнями: https://wiki-ccs.court.gov.ua та https://vkz.court.gov.ua/site/man

Контактний номер телефону з питань проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв'язку в Другому апеляційному адміністративному суді:

(057)700-07-75