flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи суду під час воєнного стану

19 травня 2022, 10:36

Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 було введено воєнний стан в Україні.

Харківська міська територіальна громада входить до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 12.05.2022, затвердженого Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75 (зі змінами).

У зв'язку з проведенням бойових дій на території Харківського регіону, роботу суду та організацію процесу відправлення правосуддя значно ускладнено, оскільки питання безпеки та здоров’я людей є пріоритетним.

З урахуванням певних змін в обстановці, що склалась на території міста Харкова, керівництвом Другого апеляційного адміністративного суду розпочато організаційні заходи щодо відновлення процесу відправлення правосуддя, який був вимушено тимчасово обмежений.

Наголошуємо, що Другий апеляційний адміністративний суд здійснює свою діяльність за дотриманням умов відсутності загрози життю та здоров’ю учасникам судового процесу, суддям та працівникам суду з урахуванням вимог воєнного часу.

Повідомляємо, що учасники судових справ та інші громадяни мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до суду:

- через особистий кабінет в системі «Електронний суд» https://id.court.gov.ua/;

- електронною поштою на е-mail: inbox@2aa.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

У разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді, зазначеними способами, необхідності особистого звернення до суду, а також з питань надання інформації щодо роботи суду та щодо розгляду конкретних судових справ, просимо звертатися за телефонами вказаними нижче.

• 057 700 14 14 – відділ документального забезпечення (канцелярія) суду,

• 050 047 27 96 – відповідальний працівник суду.

Дякую за розуміння! Бережіть Ваші життя!

 

 

Керівництво Другого апеляційного адміністративного суду