flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про наслідки кібератаки та часткове відновлення доступу до електронних сервісів!

07 лютого 2022, 14:14

Про наслідки кібератаки та часткове відновлення доступу до електронних сервісів!

 

В ніч з 13 на 14 січня 2022 року в Україні відбулася глобальна хакерська атака на низку державних інформаційних ресурсів, в тому числі і тих, що належать судовій владі України.

Зокрема, була заблокована робота Єдиного державного реєстру судових рішень; Електронного суду, веб-порталу «Судова влада України»; поштового сервісу та інших сервісів.

Також виникли складнощі з підсистемою «Електронний суд», роботу якої, станом на сьогодні, відновлено частково: заяви почали надходити до суду тільки з 20 січня 2022 року. Обмін інформацією з електронними кабінетами учасників процесу відсутній.

Крім того, в ЄДРСР відсутні тексти судових рішень, які були виготовлені в автоматизованій системі документообігу суду після 14 січня 2022 року. Проте, згідно з інформацією, яка міститься в автоматизованій системі документообігу суду, зазначені судові рішення направлені до ЄДРСР, але не опубліковані.

 

Наразі адміністратором Єдиної інформаційної-телекомунікаційної системи ДП “Інформаційні судові системи” продовжується вжиття заходів з усунення наслідків кібератаки та відновлення доступу до вказаних ресурсів.